Svinalängorna

Det är en bok av Susanna Alakoski och har nu kommit ut på bio!
Jag gick och såg den tillsammans med min mamma, moster och mormor idag!

Måste endå börja att säga en otroligt hemsk film! Fy och att man kan leva under såna omstängdigheter! Fy farao!

Filmen handlar i allfall om en flicka som bor tillsammans med sina föräldrar och sin lille bror. Men båda föräldrarna har ett arkoholproblem och dricker alldelse för mycket! Pappan blir hårdhänt och arg när han dricker och slår mycket på mamman! Den här tjejen försöker endå skydda sin lille bror så mycket som möjligt genom att leka lekar i badkaret hemma och försöka  skydda lillebror mot bråken mellan mamma och pappa! Tjejen tar han om mamma och pappa hemma och hemmet med förden delen. Hennes egen tillflyckt är simningen!

Nu tror jag jag kort har förklarat filmen! Jag skulle ändå säga att den är sevärld och att man borde se den! Som min mamma brukar säga man kan inte vara glad hela tiden!

Den får fyra sockerbitar av mig! Den var endå otroligt gripande och jag tror vem som helst som skulle se den här filmen skulle bli berörd annars måste jag säga att man har hjärta av sten! 




Harry Potter

Jag är inne i en Harry P period! Jag läser om alla böckerna på engelska och sedan tittar jag på filmerna! Det är kul att läsa på engelska eftersom det är lite andra skämt som man inte förstår i dom svenska böckerna! Sen är det ju massor man kommer bara ihåg filmernas variationer!

Men det jag skulle säga i allfall är nu har jag kommit till 5 boken men nu tittar jag på 4 the goblet of fire! När jag läste boken tänkte jag på att det var sjukt mycket jag glömt och nu när jag tittar på filmen inser jag att det är otroligt mycket dom tagit bort.

Detta insåg inte jag i verken 1,2 eller 3. Den var ett kapitel i 2 bara som jag tyckte det var synd att dom lämnat ut!
Men i goblet of fire är det det hela med Dobby han är aldrig med i fyran han är ju med jätte mycket i boken, själva quititch world cup hela den biten tycker jag är om jag får säga det själv HELT VÄRLDELÖS i filmen! Den är kort och ihop tryckt! balen om Hermoine och Ron. I ordningen dom gör sakerna i filmen, bråket med Rita skeeter och det värsta om the imferius curse (om det nu stavas så) Moody övar ju den formen på eleverna och Harry lär sig ju att stå i mot den! VARFÖR ÄR INTE DET ME? jag inser liksom också att scenen som dom har gjort om kan dom lika gärna gjort annorlunda som med the malfoys i början helt sjukt varför har dom gjort så?
Men nu ska jag sluta gnälla haha!

Jag tycker bara det är synd att så mycket är om gjort! Men men! jag förstår ju att dom måste ändra lite för att det ska gå ihop! Nu ska jag se färdigt på GoF sen ska jag läsa lite i order of the phoenix!

Födelsedag, bolibompa spel och ont i magen!

Jaha så var det helg! Söndag idag!

Fredags åkte jag och simma med Angelin! Kul! Jag vill simma oftare det är ganska uppfriskade så jag ska försöka få in det i min planering!

Igår Lördag! Skulle vi gratta pelle som fyller år den 17/1 alltså Måndag! Så jag mamma och pappa åkte till uppsala för att köpa presenter jag hade redan köpt 1 men hade en kvar på listan! Allt gick kanon!
Runt 6 var vi hemma hos pelle han öppnade paketen och var nog ganska nöjd skulle jag gissa! Han fick allt från köks reskap till spel till wiiet!
(som jag också vill ha ett btw sitter faktiskt på internet och försöker kolla in om jag kan hitta ett billigt wii någonstans! tradera är ju bra men jag är lite feg!)
Vi fick bullar, kakor och en jätte mumsig hallon tårta (Mmmm Hallon)
Sen lekte jag med siri också vi lekte lite med barbies och sen spela vi bolibompa spelet eller Siri spelade mest jag satt mest och titta på jag tycket det var jätte kul och se hur duktig hon var! Algot kollade in var vi höll på med i mellanåt också trevligt trevligt haha!
Vi åkte hem runt 10 vi hade ju mormor med oss så det får ju inte bli så sent hon orkar ju inte riktigt och Frille skulle upp och jobba så han orka heller inte så länge!

Idag är det som sagt söndag och jag ligger och tycker synd om mig själv för jag har en fruktasvärd magvärk! Har läst lite Harry Potter (viket har varit riktigt spännade för nu har jag läst över ett helt kapitell som inte alls är med i filmen vilket man med andra ord helt glömt bort!) Sen satte jag mig och kolla lägenheter, kolla tradera som jag nu har blivit helt uppslukad av tycker det är jätte spännande och nu bloggar jag lite gissar att min lilla dator (Herman) inte klarar så mycket mer så jag ska nog stänga av och titta på en film innan jag läser vidare i Harry P.

I morgon är ju första dagen på jobbet så då vill man ju vara pigg och krya!
Tjolahop!

På tisdag, på torsdag?

ursch jag är trött som satan! Har inte kunnat sova nu två nätter, en natt av ingen sömn brukar gå bra men två då blir det jobbigt! Jag var så trött i går när jag skulle gå och lägga mig och precis när jag håller på att somna kl 12 då ringer telefon jäkeln jag skiter i och svara men personen ger inte upp utan ringer igen nu är skadan redan skedd jag är vaken och att somna om igen var omöjligt så jag somnade inte fören kanske 4-5 för att sedan vakna igen kl 8!
Ursch!!!!

Men men nu när jag fått det ur systemet kan jag ju berätta att jag har jobb under hela våren! Jag tror jag kanske har nån enstaka måndag ledig nånstans på vårkanten! YEAH! säger jag bara överlyckig över att för första gången på länge inte behöva oroa mig över hur mycket jobbet det kommer bli! Men jag oroar mig redan över sommar jobb dock! Ja jag vet onödigt det är mitt i vintern men tjoff kommer det säga så är sommaren här och jag är utan jobb som förra året det får inte hända i år! jag hatar att sitta här hemma jag dör lite av det!

Nej nu har jag inte lust att skriva mer idag!
todeldo!

På torsdag är det ärtsoppa på lördag är det fest!

Hej hopp!

Jul och nyår har passerat i ett nafs! Jag hade mysigt! Jul firade vi som vanligt hos mormor och morfar! Mindre mat var det på bordet och mindre klappar under granen men mig gjorde det absolut ingenting! Jag tycker den här julen var den mysigaste på länge!
Morfar som är hängig var väldigt pigg och glad och skämtade och stod i! Han hade till och med hjälpt mormor med maten gubben! Det muntar upp mig att se honom fullt påklädd och glad och munter det är annat än när man kommer en vanlig dag och sitter vi köksbordet i morgonrocken och ser hänig och ledsen ut!

Nyår firades med Malin och Linnéa i sthlm på Medis! Underbart kul! Vi bodde på hotell i närheten så vi inte behövde oroa oss över att komma hem! Vilket jag tycker var jätte skönt och kunde slappna av mer en vanligt kanske var därför stackars Emmy kände sig något bakis dagen efter! KUL som fan va det i alllfall!

denna vecka har det lekts mycket varit med Angelin två dagar ena dagen haft film kväll och lagat middag hos henne och andra dagen åkte vi ut till Joel (som gick i angelins klass i H-hamn det vill säga en klass under mig) och hans lille bror niklas! Där fikade vi och snackade massa minnen från låg och mellanstadie tiden!
I torsdags var jag till fyrishov med Maja och Emelie jag är sååå glad att jag fortfarande har dom i mitt liv kul att ha andra vänner än alla härifrån den här tracken!
Var hos Carro igår och hade Disney films kväll! Jag är alltid på kanon humör efter att ha spenderat lite tid hos carro! Underbara människa!

Idag är det lördag och då händer det grejer!
Men det berättar jag om en annandag
btw jag hade pulka race också i mellandagarna med Joel, Niklas, Angelin, Emma B, Ann-sofie och Linnea Skogh (det är Emmas kompis)
det var jätte kul! MER PULKA RACE ÅT FOLKET!
Sen när vi blev trötta gick vi hem till mig och spelade spel!
härligt lov det varit!
Men än är det tyvärr inte slut!
Hej hopp

RSS 2.0